Auto djelovi se mogu kupovati u lokalnim i web trgovinama

Auto djelovi se mogu kupovati u lokalnim i web trgovinama

Mnogi vozači već su odavno otkrili prednosti kupnje auto djelova u web trgovinama. Sve ih je više danas i neke funkcioniraju samo kao pomoćni kanal prodaje fizičkoj trgovini, dok neke u potpunosti posluju putem interneta. Od glavnih prednosti mogu se istaknuti dvije:

  • Jednostavnija pretraga za određenim proizvodom
  • Niže cijene proizvoda

Kupnja putem interneta u online trgovini Silux.ba je puno jednostavnija ako tražite neke specifične auto djelove. Možete ih tražiti putem kategorija i podkategorija, no mnoge web trgovine nude i puno bolju mogućnost.

Video Auto djelovi

Naime, možete unijeti svoju marku i model automobila te njegovu godinju proizvodnje i sustav će vam u trenu prikazati sve dijelove za auto koji su potpuno kompatibilni s vašim modelom. Tako ćete puno brže doći do potrebnih informacija.

Zupčasti remen ćete svakako morati zamijeniti

Jedan od dijelova koji ćete prije ili kasnije morati zamijeniti je zupčasti remen automobila. Njegova primarna zadaća je pokretanje jedne ili više bregastih osovina koje su pokretane radilicom motora. Osim te funkcije, u nešto novijim automobilima se zupčasti remen koristi i za pokretanje pumpe vode.

Zupčasti remen
Zupčasti remen je dio auto djelova

Svaki proizvođač automobila će u knjižici o vozilu navesti preporučeno vrijeme kada je potrebno promijeniti automobilski zupčasti remen. A to vrijeme se može odnositi na prijeđenu kilometražu i određeni vremenski period. Primjerice, prosječni vijek u kojem se preporučuje izmjena zupčastog remena u automobilu je oko 60 000 do 100 000 kn ili otprilike svakih 5 godina, ovisno o  tome što će prvo nastupiti. Tako će oni koji se ne voze puno, morati zamijeniti zupčasti remen nakon otprilike 5 godina, neovisno o broju kilometara. S druge strane, oni koji su puno za volanom, možda će ga morati zamijeniti i još ranije, ovisno o broju prijeđenih kilometara.

Comments are closed.