Automobilske gume jako utječu na kvalitetu vožnje

Automobilske gume jako utječu na kvalitetu vožnje

Automobilske gume jedan su od najvažnijih faktora koji utječu na kvalitetu vožnje i svakako su vrlo važne što se tiče sigurnosti tijekom vožnje. Neovisno o vrsti auta koji vozimo, automobilske gume su one koje su u izravnom dodiru s cestom i reagiraju na različite vremenske faktore i uvjete prilikom vožnje. Kvalitetne i funkcionalne gume izuzetno su bitne što se tiče sigurnosti na cestama.

Ponekad je teško izabrati između mnogih vrsta guma i odlučiti se za određeni model. Postoje skuplje i jeftinije, zimske, ljetne i cjelogodišnje, brendirane i no-name… Što izabrati?

Gume su najvažniji dio automobila!

Iako možda ne izgledaju kao veoma važan dio automobila, gume itekako ne biste trebali podcjenjivati. Motor automobila, kočnice i svi ostali mehanizmi jesu važni, no gume su jedine 4 točke gdje je automobil u doticaju sa cestom. Upravo zbog toga nikako ih ne biste trebali shvaćati olako, jer upravo one su glavna stvar koja će vam pomoći da vožnja bude kontroliranja i da se klizanje umanji.

Skuplje gume su kvalitetnije i prilikom kupnje ovog dijela automobila nikako ne biste trebali štedjeti. Imajte na umu da skuplje gume i traju dulje i pružaju bolju sigurnost za razliku od jeftinijih verzija. Popularno zvane 4 season gume najčešće ljudi kupuju zbog njihove jeftine cijene i mogućnosti voženja u svim godišnjim dobima bez mijenjanja, no one pružaju najlošije rezultate. Preporučuje se korištenje zimskih guma po zimi i ljetnih po ljeti kako bi se omogućilo što bolje iskustvo vožnje.

Kod skupljih i novijih automobila nerijetko se uz kupnju dobivaju i dva para felgi za automobile, te je tada izmjena ljetnih i zimskih guma moguća samostalno, bez potrebe za odlaskom kod vulkanizera.

Postoji dobar razlog za izmjenu zimskih i ljetnih guma

Automobilske gume imaju pojačanu prodaju u ljetnom i zimskom periodu, jer tada dolazi do njihove izmjene. Ljetne automobilske gume su prilagođene višim temperaturama i zbog toga je njihova površina drugačija i manje robusna.

Zimske automobilske gume sa druge strane proizvode se za zahtjevnije zadatke kao što su snijeg, led ili kiša. Također je bitno da mogu podnijeti niže temperature i bolje reagirati u doticaju s cestom. One imaju i više mesa kako bi bolje reagirale u raznim vremenskim uvjetima poput kiše i snijega.

Ako se ne želite zamarati ovim izmjenama tijekom godine možete uložiti i u skuplje modele kombiniranih guma koje vrijede za sva godišnja doba, ali nisu toliko dobre za vozače koji mnogo putuju.

Iako imate zimske gume, po snijegu koristite lance!

Snijeg je jedna od najgorih vremenskih nepogoda koje mogu zadesiti vozače, a ukoliko ste prvi puta na snijegu i nemate iskustva sa vožnjom po bijeloj cesti, tada iako imate zimske gume možete staviti lance. Lanci se veoma lako montiraju na gumu, a pružiti će vam sigurnost i bolje zadržavanje vozila na cesti bez klizanja.

Najpovoljnije automobilske gume nude se online

Internet pruža neograničene mogućnosti online kupovine i trenutno nudi mnoštvo trgovina u kojima možete kupiti sve vrste automobilskih guma po prilično povoljnim cijenama. Posebne ponude i akcije u online trgovinama automobilskih guma mogu vam donijeti velike uštede.

Najjeftinije gume ne moraju biti najlošije već mogu trenutno biti na akciji, a to ćete najlakše otkriti ako ih usporedite cijene s drugim online trgovinama.

Automobilske gume možete kupiti i zamijeniti kod najbližeg vulkanizera

Ponekad je isplativije, iako se ne čini tako, kupiti gume kod vulkanizera. Naime, vulkanizeri su skloni besplatno izmijeniti gume na automobilu ako ih kupite kod njih. Ponekad je ovo jednostavniji način nego da ih kupite, nosite iz trgovine ili plaćate dostavu, potom vozite kod vulkanizera i plaćate njihovu montažu.

Dodatnu prednost vulkanizera možda otkrijete i u mogućnosti da kod njih čuvate svoje ljetne ili zimske gume nakon izmjene, posebno ako živite u manjem prostoru ili nemate garažu.

Kupite gume online i uštedite!

Za povoljnu i sigurnu kupnju kvalitetnih guma možete posjetiti online trgovinu silux.hr, koja je specijalizirana za sve vrste auto dijelova i dodataka. U širokom asortimanu raznih proizvoda nalaze se razne stvari poznatih marki po prihvatljivim cijenama za svakoga. Internet kupnjom u svega par koraka od traženja, do odabira i naručivanja možete iz udobnosti vlastitog doma naručiti bilo koji dio koji vam je potreban. Imajte na umu da ukoliko niste stručni montažu dijelova nećete moći obaviti sami, već ćete morati platiti ruke nekom majstoru.

Comments are closed.