Cijena dijelova automobila ovisi o modelu

Cijena dijelova automobila ovisi o modelu

Što su sve autodijelovi?

Prije nego što kažemo kako se odnosi cijena dijelova automobila između novih i polovnih, veoma je važno da malo detaljnije objasnimo što sve spada u auto dijelove. Dijelovi automobila su svi dijelovi koji se koriste u automobilu, bilo da se radi o gumama ili nekom posebnom dijelu koji se nalazi u motoru kao što je naprimer hladnjak ulja. Za sigurno i kvalitetno funkcioniranje cjeline veoma je bitno da je svaki dio automobila ispravan i samo tada je automobil siguran za vožnju. Iako mnogi zanemaruju gume, one su najvažniji dio automobila i jedini dio automobila koji je u izravnom dodiru s cestom.

Polovni auto dijelovi

Mnogi se u nedostatku novaca odlučuju na kupnju polovnih auto dijelova online. No je li to ispravna odluka i isplati li se njihova kupnja? S naše strane odgovor na ovo pitanje je jasan, a odgovor je ne. Nikada ne znate u kakvom su stanju polovni rezervni dijelovi za auto koje namjeravate kupiti i iako je njihova cijena višestruko manja od novih, to ne znači da je isplativa. Polovni dijelovi najčešće su istrošeni i izvađeni iz starih automobila koji su ili doživjeli sudar ili više nisu uvoznom stanju. Prilikom kupnje polovnih dijelova riskirate vaš novac i oni se mogu pokazati kao jako loš ulog. 

Novi auto dijelovi

Cijena dijelova automobila koji nisu korišteni je nešto veća, no njihovom kupnjom dobivate i garanciju i sigurnost da je dio ispravan i kvalitetan. Upravo zbog toga njihova kupnja trebala bi vam biti broj 1 izbor, jer kupnjom neprovjerenog dijela za automobil možete ugroziti sebe i ostale putnike u vašem automobilu. Cijena novih dijelova automobila nešto je veća u odnosu na polovne, a kako biste bili sigurni da kupujete kvalitetan i nov dio možete koristiti razne web shopove gdje je dostupnost proizvoda i izbor veoma širok.  

Comments are closed.