Dodatna oprema za auto kao dodatna pomoć

Dodatna oprema za auto kao dodatna pomoć

U trgovinama s automobilskom opremom i autodijelovima, danas se može kupiti jako puno različitih stvari za vaše vozilo. Tako se nudi razna dodatna oprema za auto koja vam može biti odlična dodatna pomoć. Nešto od toga je vezano uz sigurnost, nešto uz udobnost u vožnji, a nešto od toga spada u potrošnu opremu koju ćete svakako u nekom trenutku trebati zamijeniti.

Također, različite trgovine nude i različite kategorije i u automobilsku dodatnu opremu svrstavaju razne stvari. Zato svakako dobro provjerite što koja trgovina nudi kako biste pronašli sve potrebno. 

Što sve spada u dodatnu opremu za auto

U trgovinama se danas može pronaći raznolika dodatna oprema za auto podijeljena u razne veće kategorije. Iako nije svugdje ista, uglavnom se može pronaći nešto od sljedećih kategorija: 

 • Auto akustika
 • Auto kozmetika
 • Prijevoz prtljage
 • Gume i naplatci
 • Obavezna oprema itd.

Unutar svake od tih kategorija mogu se pronaći raznoliki proizvodi, od raznih proizvođača. Nešto od toga pomoći će vam za udobnost pri vožnji, nešto će vam osigurati čistoću vozila, a neke stvari morate imati, kao što je primjerice prva pomoć za auto.

Ugodnija vožnja autom uz dobru glazbu

Auto akustika je posebna kategorija unutar automobilske dodatne opreme u čijim će proizvodima uživati svi oni koji vole slušanje glazbe u vozilu. Unutar te kategorije možete pronaći dodatke koji će vam slušanje glazbe podići na višu razinu, odnosno omogućit će vam uživanje u boljem zvuku. Za to će se pobrinuti kvalitetan audio sustav, koji se sastoji od centralne jedinice, zvučnika i dodatnih pojačala.

dodatna oprema za auto - auto akustika
Posebna kategorija unutar automobilske dodatne opreme u čijim će proizvodima uživati svi oni koji vole slušanje glazbe u vozilu je auto akustika.

Jednom kada ugradite te sve dijelove u svoje vozilo, glazbu koju ćete slušati će biti puno kvalitetnija te će i duga putovanja biti puno ugodnija zbog toga.

Za čistoću auta iznutra i izvana

Proizvodi koji se nalaze unutar kategorije auto kozmetike pomoći će vam očuvati ljepotu vozila iznutra i izvana. Ova dodatna oprema za auto sastoji se od brojnih proizvoda, kao što su:

 • Šamponi za pranje
 • Paste za poliranje
 • Sredstva za čišćenje sjedala
 • Razni mirisi za unutrašnjost itd.

Riječ je o automobilskoj dodatnoj opremi koja nije neophodna, ali svakako će vam biti korisna ako se trudite što dulje očuvati lijep izgled svog auta. To će vam se svakako i isplatiti jednom kada ga budete prodavali jer ćete zbog toga sigurno moći postići bolju cijenu. 

Automobilske gume za sigurniju vožnju

Gume su dodatna oprema za auto koja spada u onu koja je važna za sigurnost pri vožnji. Dobre i kvalitetne gume, po mogućnosti posebno ljetne i posebno zimske, imaju veliki utjecaj na to kako će se vaš auto ponašati tijekom vožnje. Posebno su važne zimske gume, ako ćete se voziti po cestama koje su prekrivene snijegom i ledom. Zato se svakako isplati investirati u kvalitetnu dodatnu opremu za auto po pitanju guma. Uvijek je dobro provjeriti testove guma koje provode neovisne tvrtke i odabrati one koje su se pokazale kao najbolje. Na taj način direktno utječete na sigurnost u vožnji i na sigurnost vas i vaših putnika.

Posebno važna dodatna oprema za auto su zimske gume, ako ćete se voziti po cestama koje su prekrivene snijegom i ledom. Pogledajte video: Test 10 NAJBOLJIH zimskih guma!

U trgovinama s autodijelovima i autoopremom se danas može pronaći vrlo veliki izbor, u svim mogućim veličinama te ne biste trebali imati problema s pronalaskom onih koje su vam potrebne. 

Prva pomoć za auto kao obvezan dio u vozilu

Jedan od obveznih dijelova koje morati imati je prva pomoć za auto. Većinom ćete ju dobiti prilikom kupnje novog vozila, a ako je ne dobijete, morat ćete je dodatno kupiti. Za one koji ne znaju, kompleti prve pomoći za auto sadrže sve potrebno za pružanje prve pomoći u slučaju da dođe do neke nesreće i slično. Tako prva pomoć za auto između ostalog sadrži:

 • Različite vrste zavoja
 • Sterilne komprese
 • Flastere
 • Škare sa zaobljenim vrhom itd.

Kupiti je možete u većini trgovina s autoopremom, bilo da se odlučite za kupnju u fizičkim ili web trgovinama. Dostupne su one od različitih proizvođača, ali sadržaj bi trebao biti isti. 

prva pomoć za auto
Kompleti prve pomoći za auto sadrže sve potrebno za pružanje prve pomoći u slučaju da dođe do neke nesreće.

Ono što mnogi vozači ne znaju i nisu toga svjesni je da kompleti prve pomoći za auto imaju svoj rok trajanja, a on je pet godina. Zato ako vozite automobil duže vremena, svakako bi bilo dobro da provjerite rok i ako je on istekao, da kupite novu prvu pomoć za auto. Mnogi misle da je to nepotreban dio automobilske opreme, no nikad ne znate kada bi vam mogao zatrebati.

Comments are closed.