Jednostavni savjeti, koji se vežu na motorna ulja i ostalo

Jednostavni savjeti, koji se vežu na motorna ulja i ostalo

Statistike pokazuju, da iz godine u godinu sve više familija ima više od jednog automobila. Zadnje vrijeme su brojke došle tako daleko, da ima svaka familija u prosjeku barem dva automobila. To znači, da su troškovi vezani na njih svake godine veći – potrebno ih je osigurati, sa njima se je potrebno voziti i trošiti benzin, isto tako ih je potrebno redovno servisirati. A kad smo jednom kod servisa, onda je svakako potrebno reći, da možete na njima ili jako puno potrošiti ili jako puno uštedjeti – filteri, motorna ulja i ostalo – nisu to baš jeftine stvari.

motoroil

Kako uštedjeti kod mijenjanja motornog ulja?

Kad dođe vrijeme za redovni servis vašeg automobila, onda je jako bitno, da su vam jasne neke stvari – ako ste na primjer kupili automobil na lizing, onda ćete sve servise morati raditi na ovlaštenom servisu, a oni baš i nisu jeftini. Ali ipak i kod njih postoje neke mogućnosti, da uštedite novac – donesite im vaše motorno ulje. Na nekim servisima to dozvoljavaju, a na nekim ne – iskoristite priliku, ako vam je ponude.

Ako dobijete priliku, da donesete svoje motorno ulje, onda ga svakako kupite putem interneta, jer trend u posljednjim godinama je takav, da su cijene tamo stvarno dobre i niske. To znači, da si uzmite kakav sat ili dva i pretražite različite stranice, koje prodaju auto dijelove i nađite onu, koja ima najniže cijene. Naravno, da bi sve skupa dobili na dan servisa na dom, uradite to kakav tjedan ili dva prije!

Odaberite jeftino i uštedite!

Sada smo zapisali nekoliko riječi o tome, kako i gdje servisirati vaš automobil, ako ga morate voziti na ovlašteni servis, znači, ako ste ga kupili na lizing i on je još u garanciji. Ali nemaju svi takve automobile, pa to znači, da ga možete na servis voziti gdje god želite. U takvim situacijama ćete još dodatno uštedjeti – nađite nekog, tko je dobar, tko zna što radi – najviše puta takve informacije možete dobiti od prijatelja. Kad ćete jednom pronaći mehanika, koji zna kako se to sve skupa radi, onda nećete više imati problema sa mijenjanjem motornog ulja i ostalih dijelova na vaše automobilu – uvijek će vam ostati koja kuna viška u vašem džepu!

Prečitajte i kako se montiraju krovni nosači.

Leave a Reply

Your email address will not be published.