Krovni nosači za bicikle kao odličan auto dodatak

Krovni nosači za bicikle kao odličan auto dodatak

Svi one koji se biciklizmom bave rekreativno ili profesionalno znaju da prilikom odlaska na druge destinacije na kojima se misle baviti biciklizmom, valja razmišljati o tome kako bicikle premjestiti s jednog mjesta na drugo. Bicikli najčešće ne mogu stati u prtljažnik ili u stražnji dio automobila zbog čega je važno potražiti drugo rješenje. 

Jedno od najboljih rješenja za prijenos bicikala s jedne destinacije na drugu su svakako krovni nosači za bicikle koji se montiraju na krov automobila te prevoze od 2 do 6 bicikala. Kupnja i montaža automobilskih nosača za bicikle nije komplicirana pa vam za to ni ne treba ničija pomoć, već je dovoljno pratiti upute proizvođača i posvetiti nešto vremena postavljanju. Osim prijenosa bicikala, krovni nosači mogu poslužiti i kao nosači za skije pa tako njima možete prenositi skije prilikom odlaska na zimovanje bez razmišljanja gdje ćete ih smjestiti i hoće li vam smetati.

Nužno informiranje o automobilskim dodacima

Iako se krovni nosači za bicikle vrlo jednostavno postavljaju na krov auta i možete sve obaviti samostalno ili uz pomoć prijatelja, vrlo je važno da prije kupnje krovnih nosača za bicikle dobro proučite koji model. Naime, ne odgovaraju svi modeli svim automobilima, a isto tako postoje i automobili koji ih jednostavno ne mogu imati zbog toga što imaju:

  • Reljefni krov
  • Maleni krov
  • Stakleni, odnosno panoramski krov

Razlozi zbog kojih se automobilski krovni nosači za bicikle ne mogu montirati na ove vrste krovova je vrlo jednostavan. Naime, na reljefnom krovu oni neće stajati jednako, odnosno neće biti u balansu zbog čega je vidno narušena sigurnost prijenosa bicikala na ovakav način. Kod malog krova nosači za bicikle nemaju dovoljno mjesta, odnosno virit će izvan automobila, dok je kod staklenog krova upravo zbog stakla nemoguće montirati ih.

Kvaliteta krovnih nosača za bicikle prije svega

Automobilske nosače za bicikle moguće je kupiti u trgovinama koje se bave prodajom automobilskih dodataka. Tamo ćete pronaći i nosače za skije koji bi vam isto mogli zatrebati. Krovni nosači za bicikle dolaze u različitim varijantama, pa se tako i njihova cijena razlikuje od modela do modela, ali i od proizvođača do proizvođača. 

krovni nosači za bicikle koji se montiraju na krov automobila.
Jedno od najboljih rješenja za prijenos bicikala s jedne destinacije na drugu su svakako krovni nosači za bicikle koji se montiraju na krov automobila.

Činjenica je da biste svakako trebali u njih uložiti novac, prvenstveno kako bi oni što duže trajali i kako biste osigurali svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu. Upravo su zbog zaštite sigurnosti, primjerice, magnetni krovni nosači za bicikle nešto lošija opcija jer bi mogli ispasti. Ipak, sve su popularniji u današnje vrijeme.

Birajte auto dodatke racionalno

Iako prilikom kupnje velikog broja stvari, svi se vode onom da od viška glava ne boli, kada govorimo o kupnji krovnih nosača za bicikle, tada je manje više. Naime, kada ih kupujete, važno je da znate koliko bicikala inače posjedujete i koliko ćete ih zaista nositi na put. Nije potrebno kupovati one za bicikle koji mogu prenijeti 8 bicikala, ako vi imate samo 2 ili 3 bicikla. 

Automobilski nosači za bicikle Green Valey Fast Ride

Oni uvelike mijenjaju aerodinamiku automobila pa je tako vrlo važno biti racionalan i odabrati one nosače koji mogu prenijeti točno određeni broj bicikala koji posjedujete jer kupnja većih modela će narušiti aerodinamiku, ali i sigurnost u vožnji jer će na njima biti previše slobodnog prostora.

Brzo i jednostavno postavljanje na krov auta

Kao što je već navedeno na početku ovog članka, postavljanje automobilskih nosača za bicikle  vrlo je jednostavno. Naime, dovoljno je kupiti ih i uz njih ćete dobiti sve potrebne vijke kojima će se oni pričvrstiti na krov automobila. 

Cjelokupan proces je vrlo jednostavan, a kako bi postavljanje bilo uspješno, potrebno je slijediti ovaj postupak:

  • Očistiti krov automobila od nečistoće
  • Postaviti krovne nosače za bicikle
  • Vijcima ih pričvrstiti na krov

Ukoliko se budete držali ovih jednostavnih pravila, ne postoji mogućnost ugrožavanja sigurnosti ni vas ni drugih sudionika u prometu, već će isto rezultirati sigurnim i brzim prijenosom bicikala s jednog mjesta na drugo.

Nosači za skije kao pomoćnik u zimskim mjesecima

automobilski nosači za skije koji se montiraju na krov automobila
Danas se mogu kupiti automobilski nosači za skije koji se montiraju na krov automobila i omogućuju transport skija.

Kao što je prijenos bicikala s jednog mjesta na drugo vrlo kompliciran, ako ne posjedujete krovne nosače, isto je i sa skijama. Naime, brojni zaljubljenici u skijanje svake godine prolaze kroz iste probleme, a to je kako transportirati skije s jednog mjesta na drugo. Kako se oni ne bi mučili s ovim pitanjem, danas se mogu kupiti automobilski nosači za skije koji se montiraju na krov automobila i omogućuju transport skija, što vrlo olakšava samo putovanje.  Postavljanje nosača za skije na krov auta također je vrlo jednostavno, a dovoljno je samo slijediti upute proizvođača.

Comments are closed.