Led sijalice za auto sigurnija su i kvalitetnija alternativa

Led sijalice za auto sigurnija su i kvalitetnija alternativa

Auto industrija uvijek raste i neprestano se razvija. Dodatna oprema postaje jednako bitna kao i sam automobil, a njezina raznovrsnost postaje sve veća. Prateći standarde koji se razvijaju, na red je došlo unaprijediti i sijalice za auto. Rasvjeta u kućanstvu i u industriji polako se razvijala te je bio cilj produžiti njezinu dugotrajnost, ali pritom i uštedjeti na energiji.

Led sijalice za auto ujedinile su te dvije potrebe modernog života za svijetlom te su polako pronašli svoje mjesto u toj industriji. Upravo zbog toga dolazi do sve češće zamjene standardnih sijalica s led sijalicama za auto.

Općenite prednosti led sijalica za kućanstvo i auto

Jedna od najznačajnijih prednosti koje imaju led sijalice je njihov vijek trajanja. Tipični radni vijek klasične led sijalice je od 15 000 pa čak do 50 000 sati, ovisno o vrsti sijalice. U praksi to znači da od jedne takve sijalice možemo očekivati da će nam osvjetljavati dom do 30 godina. Čak i nakon tog perioda, neće doći do tzv. pregaranja sijalice kao u slučaju sijalica sa žarnom niti, već će se samo postepeno smanjivati intenzitet svjetla. Druga prednost led sijalice je i u potrošnji energije. Led sijalica snage 8W ili 10W osigurava jednak ili ćak i veći intenzitet svjetlosti nego klasična sijalica od 60W. Nadalje, temperatura boje led sijalice je između 2700K-3000K koja čovjeku najviše odgovara zbog svog smirujućeg učinka.

Kada su u pitanju led sijalice za auto, to znači da ćemo sijalice u svom automobilu morati mijenjati puno rjeđe, ako i uopće dok posjedujemo auto te da će kvaliteta osvjetljenja na cestama pružati veću sigurnost. Led sijalice za auto također ne emitarju UV zračenja te ne sadrže štetne spojeva kao što je živa.

Budućnost led sijalica za auto

Cijena koju imaju led sijalice za auto zapravo je jedina mana ovakve vrste rasvjete. Još uvijek je dosta veća od dosadašnjih sijalica za auto te je to jedini razlog zašto velik broj vozača nije zamjenio svoj dosadašnji oblik rasvjete za led sijalice za auto. Pretpostavljamo da će se i ta činjenica u budućnosti promijeniti kako će potreba za uštedom, ali i kvalitetnijim izvorima osvjetljenja povećavati.

Zaštita okoliša također je bitan faktor jer sve više država iz ekoloških razloga zabranjuje prodaju trenutno najzastupljenijih žarulja sa žarnom niti, što čini da LED sijalice sve više dolaze u prvi plan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.