LED svjetla za auto po najpovoljnijim cijenama

LED svjetla za auto po najpovoljnijim cijenama

Mnogi smatraju da su najbitniji dijelovi automobila motor i kotači, te neće spomenuti svjetla kod odgovora na to pitanje. No bez svjetla, vožnja noću bila bi nemoguća. Upravo zbog toga, jedan od najbitnijih dijelova su LED svjetla za auto, koja će osvijetliti cestu tijekom noći i omogućiti vam vožnju kad padne mrak. Danas su automobili postali potreba i gotovo da nema osobe koja ne vozi. Polaganje se vrši već s napunjenih 18 godina, a automobili su neophodni da biste mogli funkcionirati u ovom užurbanom načinu života. Kroz današnji tekst upoznati ćemo vas s najbitnijim dijelovima automobila, te reći sve o tome kakva svjetla trebate koristiti i gdje ih možete kupiti. 

Xenon i halogena svjetla za automobile

Prije nego što istaknemo prednosti LED svjetla za auto, vrlo je bitno da napišemo koju riječ o njihovim prethodnicima, koje ljudi i dalje vole koristiti u svojim automobilima. Prva halogena žarulja u automobilu se je počela koristiti 1962 godine, a svjetlost koje pružaju ovakve žarulje je oko 3200 kelvina. U zadnjem desetljeću 20. stoljeća u automobilima su se pojavila xenon svjetla. Za razliku od klasičnih halogenih svjetla, ona su pružala puno bolje osvjetljenje, te su svjetlila čak 2 i pol puta jače. Kratko su bila popularna, jer je njihov vijek trajanja samo 2000 sati, a razlog zbog kojeg se sve manje koriste je što znaju ometati druge vozače. Ona pružaju veoma jaku svjetlost, te svatko imalo savjestan koristi LED svjetla za auto.

Svjetla za auto LED

LED tehnologija danas je postala najbolja za rasvjetu, kako kod rasvjete prostora, tako i kod automobila. Ona pruža znatno kvalitetnije i bolje svjetlo od halogenih sijalica i zbog toga je standard u automobilskoj industriji. LED svjetla za auto imaju niz prednosti u odnosu na klasične halogene sijalice, a neke od njih su:

  • Veća dugotrajnost
  • Manja potrošnja energije
  • Bolje osvjetljenje

Naime, kvalitetne LED žarulje imaju radni vijek oko 50 tisuća sati, a prednost je i što manje opterećuju motor. One većinu energije transformiraju u svjetlost, te zbog toga pružaju znatno bolje osvjetljenje ceste i troše manju količinu energije. 

Vrste LED svjetla za automobile

Ako ste do sada koristili halogene sijalice ili neke druge vrste, tada ste vjerojatno izgubljeni vezano uz koja LED svjetla za auto odabrati. Ona se dijele prema oznakama H1, H3 i H7, a ovisno o namjeni birate koji model vam je potreban. H7 su standardne žarulje za automobile koje se koriste za normalna svjetla, dok se duga svjetla mogu razlikovati. Prije kupnje obavezno provjerite u knjižici vozila ili na internetu, koja vrsta vam je potrebna. 

Najbitniji auto djelovi

Svjetla su veoma bitan dio automobila za vožnju po noći, a ovo su neki drugi bitni dijelovi automobila.

  • Motor – Motor je glavni dio svakog automobila i kada se nabrajaju auto djelovi, u većini slučajeva će biti prvi spomenut. Bez motora nema vožnje, a uz karoseriju on čini i najveću razliku između automobila. O njemu ovisi snaga vašeg vozila i što je motor jači, automobil je bolji.
  • Karoserija – Karoserija je bitna kod podjele automobila, jer ona određuje njegovu vrstu. Dijeli se na razne vrste, a najpoznatije su limuzina, hatchback, džip, SUV i coupe. O tome kojoj vrsti pripada vaš automobil, ovisi koliko ima vrata, koliko je izdignut od zemlje i kako mu izgleda stražnjica.
  • Gume – Auto djelovi nalaze se iznad kolnika, dok su gume jedina dodirna točka automobila i ceste. Zbog toga su veoma važne, a pod njih spadaju i felge. Gume su odgovorne za držanje vozila na cesti i što su kvalitetnije to će vozilo bolje prianjati uz cestu i manje kliziti. 
  • Interijer vozila – Auto djelovi nisu samo stvari koje su odgovorne za vožnju, već i interijer vozila. Sjedala, volan, mjenjač i sve ostale stvari od kojih se auto sastoji, mogu se nazvati auto djelovi.

Kvalitetni i jeftini auto djelovi mogu se pronaći u web trgovini Silux. Širok asortiman proizvoda za sve modele automobila, garantira da ćete pronaći sve što vam je potrebno. Od najbitnijih dijelova poput dijelova motora, do onih manje bitnih poput brisača, možete pronaći sve što vam treba. Posjetite Silux trgovinu i odaberite artikle koje želite naručiti. Nakon što ste napunili košaricu sa željenim dijelovima, izvršite narudžbu i paket će stići na vašu kućnu adresu u veoma kratkom roku!

Comments are closed.