Pričekajte dobru akciju i kupite zimske gume

Pričekajte dobru akciju i kupite zimske gume

Provodite li puno vremena u automobilu, svakako je bolja opcija imati dva seta guma. Zimske su puno važnije i važno je odabrati što kvalitetnije modele. Cijena im može biti dosta visoka, no često trgovine s autodijelovima nude i posebne akcije i popuste pomoću kojih možete dosta uštedjeti.

Ulovite dobre akcije u trgovinama s autodijelovima

Za brojne vozače koji planiraju kupiti zimske gume akcija je ono što će prvo potražiti kada pregledavaju ponude različitih trgovina s autodijelovima. Naime, zbog velike konkurentnosti, proizvođači auto guma se trude privući svoje kupce brojnim popustima. Često se tako nude zimske gume na akciji i tom prilikom je moguće poprilično uštedjeti.

Ovisno za kojeg se proizvođača zimskih guma odlučite te ovisno o njihovim dimenzijama, ušteda na akciji može iznositi i do nekoliko stotina kuna po samo jednoj gumi.

Razlike između ljetnih i zimskih guma za auto

Brojni vozači ne razmišljaju previše o razlici između ljetnih i zimskih guma. No, one itekako postoje. I dobro je znati nešto o njima, kako biste bili upućeniji prilikom kupnje i pronalaska idealnih guma za vaš automobil. A razlikuju se po:

  •  strukturi
  •  sastavu 
  •  konkretnom uzorku gazne površine

S obzirom na niske temperature koje su karakteristične za zimu, zimske gume imaju mekani sastav i gaznu površinu punu vrlo sitnih utora, kako bi što bolje prianjale uz površinu i kako biste mogli lakše brzo zakočiti kada je to potrebno.

Comments are closed.