Prijevoz raznih dodataka na autu pomoću krovnih nosača

Prijevoz raznih dodataka na autu pomoću krovnih nosača

Krovni nosači za auto su zapravo obavezan dodatak za automobil, ako često njime negdje putujete, a trebate sa sobom nositi više stvari. Jednom rječju, osiguravaju vam da prijevoz stvari odlično organizirate te da putujete sigurno. Mogu poslužiti za jednostavan prijevoz rekvizita poputa bicikala, skija, kajaka i sl.

Mnogi će ih ipak najviše koristiti za postavljanje krovne kutije. Ona će vam poslužiti kao dodatan prostor za prijevoz raznih stvari.

Tipski krovni nosači

Pripazite pri kupnji krovnih nosača

Kada se kupuju krovni nosači za auto, morate pripaziti na neke stvari kako biste ih uopće i mogli postaviti na automobil. Ukratko, morate kupiti one koji će odgovarati modelu vašeg auta. Osim kupnje odgovarajućeg modela, morate pripazite i na još neke sitnice:

  • od kojeg su materijala izrađeni
  • jesu li dobro zaštićeni gumom kako se ne bi oštetio krov auta

Za to se sve uvijek možete raspitati u trgovini te će vam oni pomoći pri odabiru idealnog modela. Naravno, ako planirate postavljanje krovne kutije na auto, raspitajte se i da kupite sve na jednom mjestu, za dodatan popust. 

Postavljanje na krov auta 

Na krovu većina auta je proizvođač već predvidio mjesta koja se koriste za postavljanje automobilskih krovnih nosača. Još jedna dobra stvar u vezi njih je da oni ne moraju biti cijelo vrijeme na krovu auta. Najbolje je pratiti upute proizvođača za postavljanje. Nakon  što skinete teret i kada ih više ne planirate koristiti, možete ih jednostavno skinuti s krova automobila i spremiti. A to je nešto što se svakako preporučuje učiniti ako ih nećete koristiti dulje vrijeme.

Ovo se posebno odnosi ako na krovu auta prevozite krovnu kutiju. Ona je nešto većih dimenzija i utječe na aerodinamiku auta, a osim toga, može dovesti i do veće potrošnje goriva. Zato svakako ako je ne planirate koristiti dulje vrijeme, skinite sve s krova auta i budite bezbrižni.

Mnogima treba prijevoz bicikala autom

Posebna vrsta su krovni nosači za bicikle. Predstavljaju odličnu opciju za sve one koji vole voziti bicikl, a često putuju te žele ponijeti bicikl sa sobom. Većina automobila ima malen prtljažnik u koje ne možete smjestiti bicikle pa su sve popularniji postali automobilski krovni nosači za bicikl. Prije njihove kupnje svakako izmjerite bicikle koje namjeravate prevoziti kako biste kupili pravilne dimenzije nosača. 

Osim toga, važni su i materijali od kojih su oni izrađeni. A svakako provjerite i koliko bicikala ćete moći prevoziti njihovim korištenjem. Još neke stvari na koje morate obratiti pažnju pri njihovoj kupnji su:

  • težina nosača
  • nosivost 
  • način montaže
  • postojanje svi potrebnih sigurnosnih certifikata

Budite li pazili na ove sitnice, pronaći ćete najbolji model koji će vam omogućiti na bez problema na krovu auta prevozite jedan ili više bicikala. Naravno, sve na posve siguran i jednostavan način.

Krovni nosači na auto kao preduvjet za druge dodatke

Krovni nosači na autu su zapravo preduvjet kako biste na krov auta mogli postaviti i prevoziti razne druge dodatke. Primjerice, najpoznatiji dodatak koji se stavlja na krov auta su krovne kutije. Služi za prijevoz stvari koje jednostavno ne stanu u prtljažnik vašeg automobila. 

Krovni nosači i krovna kutija
Krovna kutija koja je postavljena na krovne nosače

Postavljaju se na krovne nosače, a ako ih već ne posjedujete, morat ćete i njih kupiti. U mnogim trgovinama postoji mogućnost da kupite oboje. Tako ćete sigurno dodatno uštedjeti, ali možete biti sigurni da ćete kupiti dva potpuno kompatibilna dijela za auto. 

Krovne kutije u trgovinama s autoopremom

Krovne kutije za auto se danas mogu kupiti u brojnim specijaliziranim trgovinama, od onih fizičkih pa sve do raznih web trgovina. S obzirom da automobilske krovne kutije imaju razne detalje koje su vozačima bitne, online kupnja je svakako lakše iskustvo. Tako možete puno lakše pronaći željeni model jer ih možete filtirati po karakteristikama kao što su:

  • kapacitet
  • dimenzije
  • cijena itd.

Na taj način ćete vidjeti samo one modele koji točno odgovaraju onome što tražite i puno lakše ćete se odlučiti za jedan model.

Prednost kupnje u fizičkim trgovinama je u tome što ćete krovnu kutiju koju namjeravate kupiti ipak vidjeti uživo pa ćete lakše moći procijeniti kolika veličina vam je najpotrebnija. Naime, kapacitet krovne kutije se uglavnom izražava u litrama, a teško je procijeniti kolika je stvarna veličina na slici uz tako navedeni podatak. Primjerice, možete kupiti one nešto manje od oko 300 L pa sve do onih jako velikih koje imaju i više od 700 L.

Comments are closed.