Spas za organizaciju stvari kod prijevoza autom

Spas za organizaciju stvari kod prijevoza autom

Bez obzira kakav i koliki automobil imate prilikom priprema i organizacije putovanja svima zatreba dodatan skladišni prostor, posebno obiteljima s manjom djecom kojima je zadnje sjedište zauzeto dječjim auto sjedalicama. Ukoliko pripadate jednoj od navedenih skupina, odlično rješenje za sve vaše skladišne i organizacijske probleme su krovni nosači za auto. 

Krovni nosači za auto
Univerzalni automobilski krovni nosači

Naime, oni su dio opreme za auto koji vam pomaže u prijenosu stvari poput skija, kanua, bicikala i drugih stvari s jednog mjesta na drugo, bez oduzimanja unutarnjeg prostora u automobilu.

Odabir idealne vrste krovnih nosača za auto

Krovni nosači za auto jedan su od najpopularnijih i najdugovječnijih automobilskih dodataka, a samim time njihov razvoj trajao je dugo te traje i dalje. Od prvotnih modela koji su već bili postavljeni na automobil došli smo do nekoliko vrsta pa tako danas razlikujemo:

  • Univerzalne 
  • Tipske 

Univerzalni automobilski krovni nosači novost su na tržištu, a napravljeni su kako bi odgovarali vlasnicima različitih modela automobila. S obzirom na takav oblik i primjenu, vrlo su popularni, a samim time postali su dostupni širem potrošačkom tržištu pa ih se danas može kupiti gotovo svugdje i to po povoljnim cijenama. 

Njihova suprotnost su tipski krovni nosači za auto koji su namijenjeni za točno određeni model automobila te ih nije moguće postaviti na neki drugi model jer su njihove dimenzije specifične. Isto tako, tipski su nešto skuplji te ih je potrebno potražiti u specijaliziranim fizičkim ili web trgovinama koje se bave prodajom opreme za auto. Idealnu vrstu odabrat ćete ovisno o svojim potrebama (učestalost putovanja, količina stvari koje se prenose i slično) i željama, kao i budžetu koji imate.

Brzo i lako postavljanje na krov auta

Osim što su izvrsna pomoć za organizaciju i skladištenje svih mogućih potrepština za put, krovni nosači za auto odlični su i zbog toga što njihovo postavljanje traje kratko te ih uz upute svatko može postaviti na svoj automobil. Kako bi postavljanje proteklo što brže i lakše, potrebno je kupiti one koji su kompatibilni s modelom vašeg auta, a potom i slijediti upute koje se dobiju uz njih. 

Krovni nosači za auto i nosači za bicikle
Na krovne nosače za auto mogu se staviti i nosači za bicikle

Isto tako, nije loše raspitati se u kod prodavača o načinima njihova postavljanja jer će vam oni svojim znanjem i savjetima sigurno uvelike pomoći i olakšati proces postavljanja.

Olakšan prijevoz sportske opreme automobilom

Jedna od najčešćih namjena krovnih nosača za auto je prijevoz sportske opreme poput:

  • Bicikla
  • Kanua
  • Skija
  • Snowboarda 
  • Sanjki

Upravo zbog toga što su vrlo kompaktni i izdržljivi, koriste se prilikom odlaska na putovanja kada korisnici sa sobom žele ponijeti neki od navedenih sportskih rekvizita. Ono što je važno znati prije upuštanja u takvu avanturu je to da svaki od navedenih sportskih rekvizita ima svoja pravila postavljanja i pričvršćivanja na automobilske krovne nosače što je važno poštovati iz sigurnosnih razloga.

Odjeća je na sigurnom u krovnoj kutiji

Osim skija, kanua ili snowboarda na krovu auta se može prevoziti i odjeća te ostale svakodnevne potrepštine. Način na koji se to radi je uz pomoć krovne kutije. Naime, krovna kutija se uz pomoć posebnih dodataka pričvrsti za krovne nosače za auto, potom se u krovnu kutiju se stave sve željene stvari nakon čega se ona zatvara i zaključava kako bi stvari bile sigurne od krađe.

Krovne kutije instalirane su na krovni nosač za auto

Nakon dolaska na odredište krovna kutija se skida, a kada je ponovno potrebna ona se vraća na krov automobila te skladišti po dolasku kući. Važno je napomenuti da se krovne kutije moraju skidati s kada ih se ne koristi jer povećavaju potrošnju goriva te mijenjaju aerodinamiku automobila.

Zaštitite svog limenog ljubimca opremom za auto

Kada je u pitanju klasična oprema za auto, gore navedeni dodaci samo su jedan od brojnih dijelova, no možda i najkorišteniji kada je u pitanju skladištenje, organizacija i prijenos stvari s jednog mjesta na drugo. Ipak, tržište opreme za auto je ogromno pa ona danas uključuje:

• Krovne kutije

• Cerade za auto

• Tepihe za auto

• Presvlake za auto

• Sredstva za pranje i poliranje automobila itd.

Osim navedenih postoji još velik broj stvari u asortimanu opreme za auto. Jedan od najkorištenijih dijelova zaštitne opreme za auto su svakako tepisi za auto te presvlake za auto koji štite unutarnji dio vašeg automobila od vlage i nečistoća. 

Uz njih, vrlo su popularne i cerade za auto koje pripadaju skupini zaštitne opreme za auto koja štiti vanjski dio vašeg automobila od neželjenih utjecaja tuče, kiše ili sunca.

Comments are closed.