Težak odabir između vrsta tepiha za auto

Težak odabir između vrsta tepiha za auto

Kako bi vaš automobil uvijek izgledao dobro, uredno i održavano vrlo je važno osim vanjskog pranja automobila, održavati i njegovu unutrašnjost. U održavanju unutrašnjosti automobila uvelike će vam pomoći gumeni tepisi za auto koji će omogućiti da vaš automobil uvijek bude čist i da ga puno lakše održavate. 

Oni se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama koje prodaju automobilsku dodatnu opremu i dodatne dijelove za automobile, a danas ih je vrlo često moguće kupiti i u trgovinama mješovitom robom. Ukoliko se još niste odlučili želite li kupiti gumene ili tekstilne tepihe za auto, nastavite čitati i donesite svoju odluku.

Najčešći odabir vozača

Velik broj vozača automobila nakon nekog vremena kupuje nove tepihe za auto. S obzirom da većina automobila dolazi sa tekstilnim tepisima za auto, velik je broj onih koji nastavljaju kupovati takvu vrstu i kasnije kako bi izgled njihovog automobila ostao nepromijenjen i kako bi s druge strane ipak nastavili čuvati svoj automobil od nečistoća i neželjene prljavštine. 

Tekstilni tepisi su estetski
Tekstilni tepisi su estetski nekima bolje rješenje nego što su gumeni tepisi za auto jer bolje izgledaju, posebno kada govorimo o novijim i modernijim automobilima.

Osim toga, oni su estetski nekima bolje rješenje nego što su gumeni tepisi za auto jer bolje izgledaju i uklapaju se bolje u interijer, posebno kada govorimo o novijim i modernijim automobilima. Ipak, estetski izgled ne mora i ne treba biti presudan u odabiru stoga dobro razmislite što ćete odabrati.

Manje ili veće ulaganje u automobilske dodatke

Tepisi za auto su postali standard kojeg se svi drže i rijetko tko ih danas nema u svom automobilu. Oni vrlo često cjenovno mogu biti neprihvatljivi za određeni broj korisnika, zbog čega su proizvođači osmislili dvije vrste tepiha za auto koje će biti prihvatljive onima dubljeg i onima plićeg džepa. U tom smislu razlikujemo:

  • Univerzalne 
  • Tipske 

Tipski tepisi za auto nešto su skuplja opcija i dolaze u točno određenim dimenzijama koje odgovaraju točno određenim modelima automobila te su nešto skuplja opcija. S druge strane, univerzalne, kako im i naziv kaže, odgovaraju većem broju modela automobila te su cjenovno prihvatljivija opcija.

Izbor za sve koji ne žele gubiti vrijeme na održavanje

Ukoliko ste osoba kojoj je jedino bitno da automobil bude čist i uredan te ne volite previše vremena provoditi sređujući svoj automobil, tada su gumeni tepisi za auto za vas najbolji izbor. Naime, za razliku od tekstilnih tepiha za auto, oni se vrlo lako i brzo održavaju, odnosno za njihovo čišćenje je dovoljno otresti mrvice koje se nalaze na njima, te ih zatim oprati vodom i deterdžentom. 

Kako očistiti i zaštititi gumene tepise za auto

Automobilski gumeni tepisi brzo se suše te ih nakon dvadesetak minuta već možete vratiti u svoj automobil. To kod automobilskih tekstilnih tepiha nije slučaj. Oni ipak zahtijevaju puno duže održavanje. Najprije ih treba usisati, a zatim deterdžentom i četkom oprati svu nečistoću iz njih. Nakon toga ih je najbolje isprati vodom, a potom pričekati nekoliko sati da se oni osuše prije nego što ih možete vratiti u svoj automobil.

Moderni gumeni tepisi

Osim klasičnih gumenih tepiha za auto koje je moguće pronaći u gotovo svim trgovinama, na tržištu su se pojavili i potpuno novi modeli s 3D efektom. Ovo je vrsta odličan izbor za sve one koji u svoj automobil unose puno nečistoće. 

Potpuno novi modeli gumenih tepisa za auto s 3D efektom su odličan izbor.
Potpuno novi modeli gumenih tepisa za auto s 3D efektom su odličan izbor za sve one koji u svoj automobil unose puno nečistoće.

Naime, 3D gumeni tepisi za auto imaju visoki rub koji pruža dodatnu zaštitu i sigurnost od prolijevanja i zaprljanja unutrašnjosti raznim nečistoćama. Ovu vrstu tepiha možete prilagoditi prema svojim željama, pa tako možete birati modele koji će biti u jednoj boji, dok će njihov rub biti u drugoj boji.

Tekstilni tepisi za auto kao luksuzni dodatak

Svi oni koji vole uređivati svoje automobile, kupovati različite automobilske dodatke te njima mijenjati unutrašnjost svog automobila, mogu se odlučiti za kupnju tepiha za auto od tekstile. Tekstilni tepisi za auto puno ljepše izgledaju u unutrašnjosti automobila, ali su i cjenovno skuplji od modela izrađenih od gume. 

Tekstilni tepisi za auto puno ljepše izgledaju.
Tekstilni tepisi za auto izgledaju puno ljepše, čisto i estetsko u unutrašnjosti automobila.

Isto tako, za njihovo održavanja potrebno je izdvojiti određeno vrijeme. Ipak, ako vam je vrlo važan izgled unutrašnjosti vašeg automobila, tekstilni tepisi za auto najbolji su izbor i s njima će vaš automobil uvijek izgledati vrlo uredno, čisto i estetski profinjeno. 

Osim toga, tekstilne tepihe za auto moguće je personalizirati i birati:

  • Boju 
  • Boju obruba 
  • Boju konca za šivanje i obrub

Uz sve ove mogućnosti prilagodbe ne čudi što je danas vozačima teško odabrati za što se odlučiti. A birati se može između modela od gume koji se lako održavaju ili modela od tekstila koji su izgledom puno atraktivniji.

Comments are closed.