Tipski gumi tepisi za auto i njihove prednosti

Tipski gumi tepisi za auto i njihove prednosti

Danas postoji mnogo dodataka za osobna vozila. Svrha svakog dodatka jest da nekako poboljša iskustvo vožnje. Neovisno o tome radi li se o vanjskom ili unutarnjem dodatku, ne smijete ga podcijeniti jer često za sobom nosi više koristi no što mislite.

Jedan od takvih podcijenjenih dodataka su tipski gumi tepisi za auto. Sada ćemo vam reći nešto malo o njihovim koristima i njihovoj kupovini.

Zašto su tipski gumi tepisi za auto bitni?

Ako dobro razmislite o tome, gumi tepisi su vrlo praktični. Inače postoje dvije vrste tepiha za aute i to su tekstilni te gumeni. Tekstilni se teže čiste, bolje upijaju prljavštinu i mirise te se dulje suše.
Tipski gumi tepisi za auto imaju samo prednosti, zaista. Dovoljno je da ih isperete vodom ili eventualno malo oribate ako auto koristite u šumi ili na blatnim površinama. Osušit će se prije no što ih objesite, a ako nemate vremena moežte ih prebrisati suhom krpom i odmah vratiti u auto.

Oni su dobri jer ne zauzimaju puno mjesta, što je posebice bitno ljudima sa velikim nogama i stopalima koji ne žele da im se prostor oko pedala dodatno smanji. To zna često biti neugodno i ljudi to ne vole.

Dimezionirani i jeftini auto tepisi

Tipski gumi tepisi za auto su i jeftiniji od tekstilnih te automatski dolaze već izrezani po dimenzijama za vaš auto. Ne morate ništa raditi sami i ne morate se raspitivati, mjeriti i računati.
Što se dešava ako nemate tepihe za auto?

Osim činjenice da će vam auto biti prljav, zaboravljate da materijal od kojeg je napravljeno dno auta lako upija iznutra. Upija mirise, što može biti krajnje neugodno i nepraktično za „istjerati“, ali i upija vlagu.

Ovaj drugi problem je puno ozbiljniji zato što izlažete ostale, mehaničke dijelove auta, većoj vjerojatnosti korozije. Problem je zaista neprimjetan trenutno, ali dugoročno vam može napraviti velike probleme.

Tipski gumi tepisi za auto odlična su investicija s obzirom da nisu skupi, brzo ih možete naručiti i postoji više vrsta te boja. Nemojte riskirati oštećenje auta iznutra, to može drastično smanjiti vrijednost osobnog vozila ako ćete ga u budućnosti htjeti prodati, iznajmiti ili dati nekome.

Comments are closed.