Transportiranje robe autom

Transportiranje robe autom

Koliko puta ste se samo našli u situaciji u kojoj ste trebali transportirati nešto od točke A do točke B, pa ste morali platiti papreno skupu službu koja se bavi dostavama, samo zato što taj predmet nije mogao stati u vaš automobil? Rješenje za ovakve probleme su krovni nosači.

Mnogi automobili, naročito terenski, fabrički imaju ugrađene krovne nosače. Međutim, kada je riječ o gradskim automobilima mala je vjerojatnoća da će na njima doći krovni ili pak uzdužni nosači. Zbog toga je potrebno dodatno platiti, ali ako često vozite nešto vašim automobilom ovo je idealno rješenje za vas.

Krovni ili uzdužni nosači

Prvo moramo razjasniti razliku između ova dva pojma. Uzdužni nosači su oni, kako im i ime sugerira, koji stoje duž krova automobila. Mnogima su i ovakvi nosači korisni, ali ako želite da iskoristite puni potencijal potrebno je dokupiti krovne nosače koji se montiraju na fabričke – uzdužne.

krovni-nosaci
Ipak, ako vaše vozilo nema fabrički postavljene uzdužne nosače, nemojte se previše brinuti. Postoje krovni nosači koji se mogu montirati na gotovo svaki automobil, bez obzira na njegove dimenzije. To su naravno univerzalni nosači. Ovakvi krovni nosači imaju nosivost, u glavnom, do 100kg.

Teretni nosači

Ako imate prijatelja ili znate nekoga tko na radnom mjestu koristi merdevine, zasigurno ste zapazili da većina njih koristi krovne nosače kako bi transportirali merdevine do lokacije posla. Nosači koji im ovo omogućavaju su teretni krovni nosači.

Ovakvi nosači obično nisu univerzalni, pa se još nazivaju tipski teretni nosači. Zbog toga, mnoge fabrike automobila same prave nosače za svoje automobile. Nosivost teretnih nosača je duplo veća od običnih nosača i iznosi i do 200kg.

Krovne kutije za nosače

Ako ste nekada išli na more, zasigurno ste primijetili da mnogi koji tamo putuju automobilima na krovu nose kutije raznih veličina i oblika. Krovne kutije, kako se još nazivaju, obično se zakače na krovne nosače i tako proširuju prostor za odlaganje potrepština i garderobe koju nosite sa sobom.

Cijena krovnih nosača

Cijena ovakvih dodataka za automobile može da varira. Sve naravno zavisi od kvalitete, proizvođača, ali i dodatnih dijelova koje uzimate s nosačima. Uvijek treba paziti da krovni nosači budu kvalitetni, jer nikako nije zgodno da pri velikim brzinama i opterećenjima dođe do pucanja istih, zar ne? Nešto kvalitetniji nosači obično iznose preko 1000 kuna i to je neka minimalna cijena koju bi ste trebali dati kako bi ste bili sigurni da ste dobili kvalitetan proizvod.

Lanci za snijeg su optimalno rješenje kada ne znate u kojim vremenskim uvjetima čete se vračati kuči.

Leave a Reply

Your email address will not be published.