Tri vrste automobilskih nosača za bicikl

Tri vrste automobilskih nosača za bicikl

U posljednjih nekoliko godina, svjedoci smo sve većoj popularizaciji bickla kao prijevoznog sredstva. On je odličan za sve koji žele ostati u formi, a ujedno je i odličan izbor želite li izbjeći sve češće gužve na cestama. Naime, automobila je svakim danom sve više, a biciklom često možete izbjeći tu gužvu.

Mnogi često pri odlasku na odmor automobilom planiraju i sa sobom ponijeti svoj bicikl kako bi se njime mogli voziti na odredištu. A kako biste to mogli učiniti, potrebni su vam automobilski nosači za bicikl.

Prednosti automobilskih nosača za bicikl

Ako smatrate da vam automobilski nosači za bicikl nisu potrebni, imat ćete puno više problema pri prijevozu bicikla. Jedini način da ga bez njih sigurno prevezete na odredište će u tom slučaju biti da ga rastavite te ga u dijelovima prevozite. Naravno, kad dođete na odredište, opet ćete ga morati sastaviti. To zahtijeva dosta posla te su nosači za bicikl puno bolja opcija.

Oni vam omogućavaju da bicikl, ili čak i više njih, prevozite na više različitih mjesta na automobilu, ali bez rastavljanja bicikla. To će biti puno efikasnije rješenje i dovoljan razlog da se mnogi odluče za njihovu kupnju.

Tri načina prijevoza

Automobilski nosači za bicikl mogu se postaviti na tri mjesta na automobilu te na taj način zapravo omogućiti prijevoz bicikla tamo gdje vozaču najviše odgovara. Najčešći odabir vozača su krovni nosači za auto koji se postavljaju na krov automobila. Nakon postavljanja, omogućavaju prijevoz jednog ili više bicikala na krovu automobila. Vozačima se vrlo sviđa to rješenje jer im bicikli ne zaklanjaju pogled prilikom vožnje. Na ovaj način moguće je prevesti čak četiri bicikla.

Trebate li prevesti i više bicikala, onda se možete odlučiti za stražnje nosače. Oni se postavljaju na zadnja vrata i omogućavaju prijevoz do čak šest bicikala. No, nisu kompatibilni baš sa svim tipovima automobila pa se prije kupnje svakako savjetujte s prodavačem možete li ih postaviti na svoj automobil.

Osim ova dva, postoji još i mogućnost korištenja automobilskih nosača za bicikl koji se montiraju na kuku za vuču. To je ujedno i najsigurniji način prijevoza bicikla, no najveći nedostatak je cijena koja je uglavnom nešto viša nego za ostale tipove nosača pa nisu toliko popularni među vozačima.

Comments are closed.